InhaloSedare

Inhalosedarea cu protoxid de azot si oxigen este folosita in prezent in America in procent de peste 90%, dar si in Europa si mai nou si in Romania. Clinica noastra va aduce in premiera in Satu Mare aceasta tehnologie.
Inhalosedarea este un tip de sedare constienta pe cale orala care se recomanda copiilor ce prezinta un nivel redus spre moderat de anxietate fata de tratamentul dentar, dar in egala masura se recomanda si adultilor cu o mare teama de cabinetul stomatologic.
Scopul acestei tehnici este de a obtine un pacient relaxat, in conditii de confort pe scaunul stomatologic si pentru care tratamentul stomatologic sa ramana o experienta placuta. Pacientului, asezat pe scaunul stomatologic, i se aplica o masca nazala cu ajutorul careia inhaleaza un amestec de protoxid de azot in combinatie cu oxigen, rezultand un gaz ilariant care are proprietati sedative  si usor analgezice. Acest gaz induce o stare de relaxare, de bine.
In cursul procedeului, pacientul va resimti o relaxare generala, o senzatie de furnicaturi, de regula la nivelul extremitatilor (la degetele de la maini si de la picioare). Deseori apare o senzatie de detasare si alterare a simtului. Rareori, pacientii pot visa, in ciuda faptului ca sunt treji .Pacientul ramane constient, colaboreaza cu medicul, raspunde la stimuli.
Revenirea dupa aceasta manopera se realizeaza in cateva minute, prin inhalarea de oxigen, pacientul putand parasi cabinetul stomatologic pe propriile picioare, tratamentul este lipsit de disconfort si nu prezinta reactii adverse.